Tess Fremin

Tess Fremin

1. Namn, ålder: Tess Fremin, född 1976.

2. Vad finns en fritidsledare till för? För alla barn och ungdomar på ridskolan. Mitt jobb är att finnas för dem vid både hantering av hästarna eller bara för att prata lite. Jag ska också främja en god och trevlig stämning på ridskolan och motverka mobbing både på ridskolan och sociala medier. Jag finns också till som stöd för ungdomssektionen och tillsammans med dem genomföra olika avsuttna aktiviteter. 

3.När började du arbeta på Farsta ridskola? Jag började arbeta på Farsta Ridskola April 2015

4. Hur ser din "hästbakgrund ut"? Jag började rida när jag var 13 år på Gladö ridskola. Sen dess har jag arbetat på Gladö ridskola som både timanställd, halvtid- och heltidsanställd i både stallet och som ridinstruktör. Jag har även arbetat på Ågesta Ridskola och på Södertörns Ridkollo. Jag har under åren även tränat privatekipage samt haft egen häst i ett par omgångar. Rider lite mer sällan nu, men instruerar fortfarande.

5. Vad har du för utbildningar? På gymnasiet gick jag Handels- och kontor. Affärsinriktad Projektledare (IHM Business School), Key Account Manager (Sälj- och Marknadshögskolan), Grafiks Formgivning, PC-support, RIK-0 på Strömsholm, Pedagogik och Ledarskap på Strömsholm, Intern banbyggare, Handikappledarutbildning, Hästskötarutbildning, Grönt Kort handledare, Ungdomsledarutbildning I-III.

6. Hur ser en vanlig dag ut för dig på Farsta ridskola? En vanlig dag utan någon speciell aktivitet planerad brukar jag börja klockan 15.00 i stallet, innan dess har jag planeringstid. Barnen och ungdomarna brukar komma till stallet vid 15.00–15.30 och då brukar jag hjälpa barnen inför ridpasset. Även när de kommer tillbaka efter ridning hjälper jag till och frågar hur det gått med ridningen. Om det är aktiviteter på gång så brukar jag prata med barnen om att anmäla sig. Därefter börjar ungdomarna komma till stallet. Då hänger jag med dem och frågar hur dagen varit, skolan eller livet i största allmänhet. Kommer tjejerna från ungdomssektionen så kanske vi pratar om någon framtida aktivitet eller något projekt vi har som pågår eller ska starta. 

7. Har du några intressen utöver hästarna? Den mesta tiden ägnas i stallet så klart. Annars är jag med min son Lucas. Vi har även en stor trädgård som kräver lite gröna händer, som jag dock inte har. Men jag försöker tappert. 

8. Vad tycker du är det bästa med ditt jobb? Allt! Det är så kul att få hjälpa barnen och finnas till för dem. Ungdomarna som man kan stötta på alla möjliga sätt. All glädje och lycka som finns. Och att jag dessutom får göra allt detta i den bästa miljön som finns, stallet. Att rida och hänga på en ridskola är alldeles för underskattat. Vi har en oerhört betydande roll för alla barn och ungdomar, alla från stallpersonal, instruktörer, fritidsledare till hästarna. Jag älskar också att jag får dela med mig av min kunskap och kärlek till hästarna. Jag har helt enkelt världens bästa jobb!

9. Arbetstider? Arbetstider brukar vara 13 -19 och ibland helger.

10. Kontakt Tel: 0722-505095

E-post : farsta(a)ryttaralliansen.se