fritidsledare Ågesta.jpeg

Namn och ålder:

 Linn Riddarhierta, 26 år

Hur länge har du arbetat som Fritidsledare på Ågesta ridskola?

Sedan Mars 2017  

Vad gör en Fritidsledare på en ridskola om dagarna?

 Som fritidsledare på Ågesta så samarbetar jag mycket med ungdomsstyrelsen, föräldragruppen och stora styrelsen med olika projekt och aktiviteter. I vardagarna så lägger jag mycket tid på att umgås med alla elever som hänger på anläggningen under sin fritid, vi har en otroligt härlig stämning i stallet och att hålla denna stämning postitiv och stöttande är en viktig del av fritidsledarens roll. Utöver detta så ansvarar jag för skötarsystemet med möten och kurser för skötarna, och finns tillhands för skötarna i stallet när dom vill göra något extra kul med sin sköthäst som att tvätta svansen eller fläta manen. 

Hur gammal var du när du började rida? Rider du fortfarande?

 Jag började rida när jag var ungefär 9 år, började åka på nybörjarläger under somrarna och hamnade sedan i ett litet kollektivstall på cykelavstånd hemifrån. Där fick jag hjälpa till i stallet och "åka häst" som tack, och blev sedan medryttare när jag blev lite äldre och hade flera härliga år i det stallet. Jag är fortfarande en aktiv ryttare och brinner för träning av både häst och ryttare. Jag har tidigare haft egen häst men har tyvärr ingen just nu, men jag hjälper kollegor med deras hästar och rider lektioner på Ågesta i grupp för Kristian vK och köper gärna lektioner i andra grupper när tillfälle finns.

Har du varit skötare på en häst/ponny som barn/ungdom  och hur gammal var du  när du blev skötare första gången?

Eftersom jag aldrig gick på ridskola så var jag inte skötare på någon ridskolehäst, men jag började hjälpa till med andras hästar och stallsysslor när jag var ca 10 år.


Har du någon utbildning inom barn- och ungdomsverksamhet?

Jag är utbildad ungdomsledarhandledare och har läst flertalet kurser inom organisation och ledarskap inom idrott och barn/ungdomsverksamhet.


Har du någon utbildning inom häst/stallverksamhet?

Jag har tyvärr ingen utbildning inom häst "på papper" men har bland annat arbetat som lärling i försäljningsstall och fått arbeta med många duktiga tränare och hästutbildare som inspirerat och lärt mig otroligt mycket genom åren. Har just nu siktet inställt på att utbilda mig till Hippolog.


Har du några andra intressen förutom hästar och ridning?

Utöver hästar och ridning så tycker jag mycket om musik och film, djur i allmänhet och att vara ute i naturen (gärna på fjällvandring!). 


Vad har du för kontakt med föräldrarna till barn/ungdomar som är i stallet?

Föräldrarna på Ågesta är minst lika underbara som barnen! Vi pratar ofta om allt och inget när man träffas i stallet och många av dom är själva aktiva ryttare på ridskolan vilket är jättekul!


Kontaktuppgifter:

mail                       :flagesta@gmail.com

mobil                    :072-250 50 97

social media         :

 Instagram: Linn_Fritidsledare_Agesta

Facebook: Linn Fritidsledare Ågesta