Jessica Larsson

Jessica Larsson

Namn och ålder:

 Jessica Larsson, 32 år.

Hur länge har du arbetat som Fritidsledare på Enskede ridskola?

 Jag har arbetat som fritidsledare på Enskede sen april 2017, men jag hade praktik i stallet under hösten 2016.

Vad gör en Fritidsledare på en ridskola om dagarna?

Jag som fritidsledare finns tillgänglig, i stallet och över hela anläggningen, främst för barnen och ungdomarna som vistas där och hjälper gärna till med hästhantering, speciellt om det är någon som känner sig osäker, rädd eller bara vill ha sällskap. Man kan alltid komma och prata med mig då en viktig del i mitt arbete är att främja en bra stämning och kommunikation där alla kan känna sig välkomna och trygga samt trivas. Jag tar mig tid för att stötta och lyssna på de som behöver prata, samt är tillgänglig på sociala medier. Sen har jag som fritidsledare även hand om skötarsystemet i stallet och skötarkurserna för de som vill bli skötare. Jag har ett nära samarbete med klubben och anordnar, ofta tillsammans med U-sek, aktiviteter för medlemmarna. 

Hur gammal var du när du började rida? Rider du fortfarande?

 Min familj köpte häst när jag var 6 år och jag fick min första ponny något år därefter. Jag lärde mig rida på min B-ponny Wixie och startade min första hopptävling när jag var 11 år. Med min C-ponny Hagens Ilona blev det mer fokus på dressyren och år 1999 blev vi faktiskt placerade på en av Enskedes dressyrtävlingar. Jag har tränat och tävlat på elit-nivå i ponnydressyr och red med i dåvarande klubbens division 1 och elitlag. Under gymnasiet läste jag en kurs i specialidrott och i samband med den så köpte jag min stora häst Griffier från Holland. Jag jobbade i stallet där vi då stod uppstallade och tränade på MSV-nivå. Jag tog dock en paus från hästarna då jag studerade till lärare men efter att ha jobbat som lärare ett tag så kände jag att jag behövde ha mer hästar i mitt liv igen. Just nu rider jag lite sporadiskt men inom en snar framtid kommer jag att rida mer regelbundet igen.

Har du varit skötare på en häst/ponny som barn/ungdom  och hur gammal var du  när du blev skötare första gången?

Eftersom jag har haft egen häst under min uppväxt så kan man säga att jag blev skötare då jag var 6 år. Jag har lärt mig att ta hand om den dagliga skötseln då jag, dels haft min ponny i eget stall då jag bodde hemma men även haft min ponny/häst uppstallad. Under perioder då det var mycket i skolan samt många tävlingar så har jag dock haft hästskötare till mina hästar.


Har du någon utbildning inom barn- och ungdomsverksamhet?

Jag är utbildad lärare f-6 från Stockholms Universitet med lärarlegitimation.


Har du någon utbildning inom häst/stallverksamhet?

Jag har gått VULK och hästskötarkursen på Strömsholm. Tidigare har jag även arbetat i stall.
Har du några andra intressen förutom hästar och ridning?

Ja, jag tycker om att gå promenader med min hund Mio. Han är en glad liten chihuahua. Ni kommer att kunna träffa honom ibland på mitt kontor. Annars tycker jag om att umgås med min familj, ta en tur med båten på sjön, baka, gosa med mina katter, läsa någon bra bok, se på film och träffa vänner.


Vad har du för kontakt med föräldrarna till barn/ungdomar som är i stallet?

Jag finns även tillgänglig för de föräldrar och vuxna som vistas i stallet och på anläggningen då jag gärna hjälper till med hästhantering, speciellt om det är någon som känner sig osäker, rädd eller bara vill ha sällskap. Man kan alltid komma fram och prata med mig i stallet. Ifall ni har frågor så svarar jag på det jag kan alternativt hänvisar till den som bäst kan ge svar. Det finns inga dumma frågor och man lär sig alltid något genom att fråga så hör gärna av er ifall ni undrar något. Hoppas vi ses i stallet!
Kontaktuppgifter:

mail                       :flenskede@gmail.com

mobil                    :0722-505091

social media       

 FaceBook: Fritidsledare Enskede Ridsällskap

Instagram: Fritidsledareers