Linnea Wallberg

Linnea Wallberg

1. Namn, ålder: Linnea Wallberg, 27 år.

2. Vad finns en fritidsledare till för? Fritidsledaren är till för att skapa en givande och trygg stund för barnen och ungdomarna som befinner sig i stallet.

3. När började du arbeta på ridskolan? September 2009

4. Hur ser din "hästbakgrund" ut? Började rida på Djurgårdens ridskola när jag var sju år, har hållit på med hästar sedan dess, hade egen häst, ett fullblod som hette Exet, fram till 2009. Mitt nuvarande mål är att köpa en hopphäst inom en snar framtid.

5. Utbildning. Gymnasiet, efter gymnasiet? Har gått naturvetenskaplig linje på gymnasiet, efter det har jag läst kurser i kemi, biologi och fysiologi, idrottsmedicin mm och har en magisterexamen från Stockholms Universitet /KI.

6. Hur ser en vanlig dag ut för dig på ridskolan? En vanlig dag i stallet håller jag i den avsuttna verksamheten, bla. teorilektioner efter barn- och ungdomslektionerna. På teorilektionerna lär vi oss både praktiskt och teoretiskt om hästar och ridning. Jag finns till hands på ridskolan för tips och råd när det gäller skötsel av hästarna och andra funderingar. Hittar du mig inte nere i stallet sitter jag uppe i teorisalen/mitt kontor. Jag håller i aktiviteter utöver teorin, framförallt på loven hålls extra aktiviteter och skötarkurser.

7. Har du några intressen utöver hästar? På fritiden tränar jag en del, framförallt styrketräning.

8. Vad är det bästa med ditt jobb? Det bästa med jobbet är barnen och ungdomarna. Och hästarna förstås!

9. Arbetstider? Jobbar 30 timmar i veckan. Lite varierande arbetstider men finns alltid på plats vardagar 13-18

10. Kontakt Tel: 0722-505090

E-post : djurgarden(a)ryttaralliansen.se