Agneta Kammeby

Agneta Kammeby

Namn och ålder:

Agneta Kammeby 56 år

Hur länge har du arbetat som Fritidsledare på Ågesta ridskola?

 Jag började på Ågesta ridskola i September 2019.

Vad gör en Fritidsledare på en ridskola om dagarna?

Jag finns i stallet eller klubbis under dagarna och försöker bidra till en positiv stämning mellan alla som vill hänga här under dagarna, stor som liten. Jag finns även som support till Usek  och våra fantastiska stallvärdar. Tillsammans med dessa och övriga skötare och har jag även hand om skötarsystemet. Där vi försöker skapa en nyfikenhet att lära mer och tillsammans fylla på med rätt kunskap. Framförallt, det ska vara roligt att vara i stallet.

Hur gammal var du när du började rida? Rider du fortfarande?

Jag började rida när jag var 7 år. Hängde i stallet dygnet runt och fick snart börja ta del av alla sysslor som ska göras i stallet. Har sen dess ,förutom en liten paus, hållit på med hästar på hobby nivå. Har en dotter, idag 17 år, som tävlat mycket ponnyhoppning och nu har vi ett åttaårigt hoppsto, Zelda,  som vi tränar tillsammans och ser fram emot att börja åka ut och tävla lite igen.

Har du varit skötare på en häst/ponny som barn/ungdom  och hur gammal var du  när du blev skötare första gången?

I det stall jag växte upp hade vi inga skötare utan man skötte om den häst man gillade eller red mest.  Redan från början hittade jag , Taffy. En fantastisk liten hopponny som jag hade mycket roligt med.
Har du någon utbildning inom barn- och ungdomsverksamhet?

Jag har en tvåårig pedagogisk utbildning inom barn och ungdomsverksamhet. Jobbat många år inom förskola och skola som jag nu kombinerar med mitt stora fritidsintresse, Hästar!

Det bästa av två världar!


Har du någon utbildning inom häst/stallverksamhet?

Förutom den praktiska erfarenheten från hästar och stall lång tillbaka i tiden har jag ingen formell utbildning inom stall och hästnäringen ännu. Än så länge har jag gått  Basutbildningen, ska bli grönt kort utbildare och har även gått en banbyggarkurs. Men mer kan det bli!


Har du några andra intressen förutom hästar och ridning?

Att ha egen häst tar väldigt mycket av min/vår tid och är det  största och starkaste intresse jag har men jag har även en väldigt kreativ sida. Jag gillar att pyssla, skapa mysiga miljöer och mat! Jag älskar att fylla på energi med god mat!  


Vad har du för kontakt med föräldrarna till barn/ungdomar som är i stallet?

Jag försöker att hela tiden ha samma kontakt med föräldrar som barn i stallet. Att stämma av hur det funkar, vad de önskar och vad de saknar. Att hela tiden försöka samverka för att få en så bra stämning som möjligt.


Kontaktuppgifter:

mail                       : flagesta@gmail.com

mobil                    : 0722-505097

social media         :

Instagram:

FB: